Εκτύπωση

Γενικές ανακοινώσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η Ελληνική & Διεθνής Εταιρεία Μοριακά Στοχευμένων Εξατομικευμένων Θεραπειών ιδρύθηκε μέσα στο έτος 2013 από μία ομάδα ιατρών και επιστημόνων υγείας με στόχο την επιστημονική ενημέρωση γύρω από τα νέα μοντέλα θεραπευτικής προσέγγισης ασθενειών (όπως ο καρκίνος, οι καρδιοπάθειες, οι ψυχικές παθήσεις, οι οφθαλμοπάθειες, ο σακχαρώδης διαβήτης, η υπέρταση κ.α.) μέσω της μεταφραστικής έρευνας, της νανοτεχνολογίας, της νανοϊατρικής του COMPARE προγράμματος του NCI αλλά και άλλων προηγμένων ανακαλύψεων από διάφορες επιστήμες.

Γνωρίζοντας την μοριακή υπογραφή (molecular signature) του κάθε ασθενούς αλλά και της ασθένειάς του, θα είμαστε σε θέση στο μέλλον να του χορηγήσουμε την κατάλληλη στοχευμένη εξατομικευμένη θεραπεία, η οποία θα δρα μόνο στα παθολογικά κύτταρα και θα έχει ελάχιστες παρενέργειες στα υπόλοιπα υγιή κύτταρα.

Στα πλαίσια αυτά το Ελληνικό Ινστιτούτο Εξατομικευμένων Θεραπειών πραγματοποιεί την 1η Επιστημονική Εκπαιδευτική Ημερίδα με θέμα «Ουρολογικός καρκίνος», που έχει ως σκοπό την ενημέρωση των ιατρών που εμπλέκονται με τον ουρολογικό καρκίνο για τις νέες εξελίξεις στις μοριακά στοχευμένες και εξατομικευμένες θεραπείες που εφαρμόζονται τώρα αλλά και μελλοντικά. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την εξατομίκευση της θεραπείας για κάθε ασθενή αλλά και την οικονομία που προκύπτει στον χώρο της πρόληψης αλλά και της θεραπείας.

Σας καλούμε να πλαισιώσετε αυτή την 1η Εκαιδευτική Ημερίδα του Ινστιτούτου μας με σκοπό την ενημέρωση, τον επιστημονικό εποικοδομητικό διάλογο αλλά και τις αντιπαραθέσεις μας επ΄ ωφελεία του ασθενούς με ουρολογικό καρκίνο.

Με εκτίμηση,

Γεώργιος Φ. Σαμέλης
Παθολόγος –  Ογκολόγος,
Διευθυντής, Ογκολογική Μονάδα ΕΣΥ
Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ»
Πρόεδρος  Ελληνικής & Διεθνούς Εταιρείας
Μοριακά Στοχευμένων Εξατομικευμένων Θεραπειών